torstai 17. tammikuuta 2019

Ilmanpuntari

Aluksi luonnontieteitä: jos säässä vallitsee matalapaine alkutalvesta, on kalastajan päässä paine korkealla eli korkeapaine.

Toiseksi jännittävä kuriositeetti: luulen, että Ristinselkä jäätyy lopullisesti samana päivänä kuin viime talvena, eli 19.1. Sellaiset on nyt merkit, kehitteli päivällä jo vauhdilla riitettä ja nyt kun vaan tyyntyy pakasen kiristyessä niin se on siinä. Onneksi on sitten luvassa selkeää, niin tuore jää pääsee vahvistumaan nopeasti.

Vielä kolmas juttu: enpä ole vielä koskaan (tämä taitaa olla kymmenes talvi kun kalastan ammattimaisesti Ristinselällä) aiemmin liikkunut jäällä moottorikelkalla siinä vaiheessa, kun selkä on vielä kokonaan sula. Nyt on sekin tehty.

Muutama verkko on ollut jo ihan ensimmäisistä jäätymisistä lähtien pyynnissä ja jokunen kuha ja mötikkä on myyty. Harmittaa, kun parhaat uinnit missaa aina jäätymistä odotellessa. Ehkä se hydrokopteri pitää kuitenkin jossain vaiheessa hankkia. Ensi talvena luultavasti kalastan hetken sekä jään päältä, että avovedestä - samasta järvestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti