sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Uutta todistusaineistoa ihmiskunnan tyhmenemisestä

No niin,

viime aikoina on havahduttu siihen, että ihmisten älykkyys on laskussa eli toisinsanoen typeryys lisääntymään päin. Tämä näkyy nykyään monissa ns. pienissä asioissa, mutta näissä kalahommissa touhutessa huomasin merkittävän ja tähänkin vakaasti liittyvän asian.

Nimittäin kaupallisen kalastuksen pääsaaliskalasta silakasta valtaosa päätyy rehuksi, koska ihmiset eivät enää osta silakkaa. Miten tämä on mahdollista, kun toisaalta joka tuutista toitotetaan, että kala ekologisena ja terveellisenä lähiruokana menee kuin kuumille kiville ja tuotetta ei saada markkinoille riittävästi?

Suomalaiset ovat laiskistuneet, he eivät viitsi perata kalaa. Siinä yksi syy. Saarioisten kestoherkku pakastepitsa solahtaa massun pohjalle kätevästi kylmänä. Tai pitää olla lentorahtina tänne tuotuja avokadoja, että saa sopivaa tahnaa asetelmaan, josta voi postata kuvan Instagramiin.

Toinen syy on siinä, että monen mielestä ekologisempaa on syödä lentokoneella tänne tuotuja heinäsirkkoja, kuin omista vesistä pyydettyä kalaa. On keksittävä uusia "protskujen" lähteitä, vaikka entisetkin menevät käytännössä hukkaan.

Tällaista se on, kun omaa napaa rassaillaan siellä punavuorelaisessa betonibunkkerissa sen verran avarassa mittakaavassa, että ei enää hahmoteta edes omaa sukupuolta.

P.s. Kala on erinomainen aivoille tärkeän fosforin lähde. Omat aivoni ovat saaneet talven mittaan niin runsaasti fosforia, että ne loistavat pimeässä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti