torstai 4. tammikuuta 2018

Vielä aktiivimallista

Jaahas,

tässä verkkoja selvitellessä ja sääennustuksia seuraillessa on väkisinkin mietityttänyt tämä aktiivimalli ja siitä noussut poru.

Todetaan nyt ensin, että Ristinselkä jäätyy ensi viikolla.

Sitten täytyy ihmetellä, että työttömät ovat vetäneet keskikaljansa nenään siitä, että "jos ei kolmen kuukauden aikana tee vähintään 18 tuntia töitä, osallistu viikon verran aktivointitoimiin tai ansaitse noin tuhat euroa yrittäjänä" niin työttömyysturvasta leikataan 5%.

Lisäksi joitakin on harmittanut, että joutuisivat paitsi nousemaan sohvalta, niin myös muuttamaan toiselle paikkakunnalle töihin.

Kyllä täytyy nyt sanoa, että on liian makea porkkana. Tarvitaan enemmän keppiä.

Jos työtön saa 1000 euroa kuukaudessa tekemättä mitään ja passiivisen työttömän sanktio on 5% leikkaus (50 euroa, siis jää 950 euroa!), niin eihän tuo nyt ole kuin raskasta vittuilua pienyrittäjiä ja muita matalapalkkaisia töitä tekeviä ihmisiä kohtaan.

Kerran töitä ei löydy, niin avun pitäisi olla konkreettista. Työpaikka tulisi kädestä pitäen osoittaa, että mistä sen 1000 euroa kuukaudessa saa. Jos yhteiskunnalla on varaa jakaa 1000 euroa kuukaudessa ilmaiseksi, niin varmasti yhteiskunta myös keksii, mitä sen eteen voisi tehdä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti