maanantai 1. tammikuuta 2018

Alaman vuosi 2017 ja kalastusvuosi myös

Vuosi 2017 jatkoi trendiä, missä vuositulos on ollut jatkuvassa pienoisessa nousussa ja uusille numeroille ollaan kivuttu.

Tammikuusta toukokuulle paatti oli kapaloituna telakalla. Talvikalastus alkoi vauhdikkaasti ja menestyksellä heti vuodenvaihteessa pohjoisemmassa Keski-Suomessa - ja jatkui tasaisemmissa merkeissä Päijänteellä huhtikuun alkuun.

Asetin neli- ja viisinumeroiset liikevaihtotavoitteet kuhakiloissa ja euroissa talvikalastukselle. Molemmat onnistuivat.


Toukokuussa keväthuoltojen jälkeen paatti järveen ja innolla kalaan. Tulokset näyttäytyivät kalastajan tilipussissa minimalistisina. Työtönkin tienaa kuukaudessa enemmän. Taidan pyörtää aiemmat puheeni, että paattia ylipäätään kannattaa laskea kevätkalastuksen takia järveen - ainakaan sellaiseen järveen, minkä penkkoja on nuohonnut edellisen syksyn ja koko talven.


Sitten oli vuorossa erittäin mielenkiintoinen projekti ja seikkailu eli sisaraluksen hankinta ja siirto Pohjoiseen! Rahaa paloi kaikkinensa noin 20 000 euroa. Kalaankin pääsin, mutta lopulta luvat meni sen siliän tien, kun maistraatti hylkäsi muuttoilmoitukseni, tärkeimpinä perusteina Keski-Suomessa omistuksessa oleva omakotitalo, vapaa-ajan asunnoksi rekisteröity kalakämppä ja vaimon kotikunta. Kyllä Suomi on innostava ja kiitollinen maa yrittää... no ei. Umpirasistinen järjestelmä pohjoisessa, jossa esim. verkkokalastuslupia myönnetään (=lue: annetaan ilmaiseksi!) ainoastaan paikkakunnalla vakituisesti henkikirjoilla oleville. Niinkuin tunkua muuten liiaksi asti olisi... tämän kaiken olisi voinut toki välttää huolellisemmalla valmistautumisella ja asioita etukäteen hoitamalla.


Eipä siinä muuta kuin etelään rapuhommiin. Niitä piisasikin heinäkuun 21. päivästä lokakuun alkuun.


Lokakussa alkaa kuhankalastus olla hyvinkin kannattavaa siellä, missä vedet alkaa jäähtyä. Pieniä kokeiluja ja pieni syysloma. Sitten takaisin kuhien kimppuun. Ja marraskuulta Alamalla pommittamaan Ristinselkää. Pikkasen jäi pieneksi syyskalastus taas potentiaaliin nähden, mutta avovesien aikaan reviirin laajentaminen ei ole niin helppoa kuin talvella jään päällä operoitaessa.


Paatti nousi telakalle lopulta jouluksi. Kalastusta olisi voinut jatkaa vuodenvaihteen ylikin näköjään, mutta ennusteiden kanssa on elettävä ja sinänsä viikon-kahden kalat eivät tuossa vaiheessa enää vuositasolla tulosta heilauta mihinkään suuntaan.

Summa summarum: vuosi oli hyvä, mutta paatti ei ollut hyvin tuottavassa toiminnassa kuin reilun kuukauden syksyllä. Tähän on mietittävä selkeästi parannusta ja todella potentiaaliseen syksyyn täytyy muutenkin panostaa jatkossa ronskimmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti