maanantai 29. toukokuuta 2017

Ei suurempaa menestystä

Jaahas,

kuten jo toissa keväänä tuli todettua, niin kevätsaaliit verkoilla ovat Päijänteellä todella vaatimattomia. Keväthän on kyllä rysäpyynnin sesonki, mutta koska rinnakkaisten rysälupien ynnä hinnakkaan kaluston hankkiminen lyhyttä kautta varten on arvioini mukaan hyötysuhteeltaan kannattamaton investointi, olen kituutellut verkkojen kanssa ja etsiskellyt muita tapoja, kuten monumentaaliseen fiaskoon päättynyttä ultrapienimuotoista ahvenen perkausta viime keväänä.

Tämän keväinen verkkopyynti näyttää nyt hetken kuitenkin vielä jatkuvan, kylmän sään pitäessä vedenkin lämpötilan alhaisena. Menestys on lähinnä ollut operaation (Unternehmen Frühlingserwachen) nimikaiman kaltaista: urheasta rynnistyksestä ja kunniakkaasta taistelusta huolimatta on lopulta vetäydyttävä verissäpäin punomaan uusia juonia.

Veneessä ilmennyt muutama pieni ongelma, mitkä täytyy viimeistään syksyksi korjata. Nimittäin vuotava pakoputki täytyy viimeinkin saada kunnolla korjatuksi, ja huomasin myös peräsimen hydraulisen työntövarren valskaavan hieman nestettä, joten uusi täytyy laittaa hankintalistalle.

Esimerkkikuva hyvän verkkopätkän saaliista kevätaikaan. Kyllä noita matikoitakin nyt tulee...

Joskus osuu vähän paremmin. Aika paljon saa kyllä kelata täysin tyhjää verkkoa.

Kokonaissaaliit per reissu ovat ihan alimmaisen sietorajan kynnyksellä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti