maanantai 7. marraskuuta 2016

Strömsöstä koilliseen

Jaahas, juuri kun tuli paukuteltua edellisessä postauksessa henkseleitä, niin rouva Päijänne alkoi kaivamaan tosissaan senkkaa kalastajan nokasta! Ei ole enää herkkua avovesiverkottelu 10 asteen pakkasessa ja 7m/s tuulessa. Monestakin syystä alkaa olla turhan hankalaa. Verkot on kaikista kovimmilla.


Pinnaa venytti pariin kertaan katkeamispisteeseen asti nostokone, jonka pallo oli jäätynyt kuopalle ja aiheutti jumittelua, hytkytystä jne. Muutenkin jääpökäleet matossa, pallossa ja joka paikassa nappaa liinaan kiinni jatkuvasti...


Onneksi on lauhempaa keliä luvassa, vaikkakin näin raju pakkasjakso tähän väliin sinetöi sen, että tästä syksystä ei tule niin pitkä ja tuloksellisesti niin hyvä kuin edellissyksystä. Jäätyminen alkaa uhkaamaan nopeasti, ellei joulukuussa tule superlauhaa. Vielä ei luonto anna periksi lopettaa, senkin takia, että paras aika on vielä edessä, vaikka tänäänkin vääntyi haavi!


Terästä selkärankaan ja järvelle karaistuskuurille, niin ei talven kauhistuksetkaan ole kummoinen koettelemus, vaan ainoastaan sopiva haaste!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti