sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Sadannen merkinnän mietteitä

Hurraa, sadas postaus tänne blogiin!

Mietin, että kirjoitan sataluvusta, mutta en nyt keksinyt muita satasia, kuin että sata kiloa kuhaa viikossa on hyvä kannattavuusraja ja että ensi syksynä on tavoitteena nostaa tuo määrä yhdellä reissulla.

Ensimmäiset mietteet voisi mennä vetouistelijoille, joita ei tänä syksynä ole näkynyt juuri lainkaan Ristinselällä. Yleensä veneitä on ihan jäätymiseen saakka ollut melkein ruuhkaksi asti. Monta reissua tuli tehtyä, etten nähnyt yhtään ainoaa venettä paitsi yksi kolleega kerran ajoi rysälleen. Jotain juttua kuulin, että jostain suivaantuneina olisivat uistatusmiehet laittaneet Päijänteen boikottiin. Jos tämä liittyy järvitaimeneen, niin ehdottoman hyvä boikotti: eivät ole nyhtämässä niitä taimenen tumppeja sieltä ylös ja kuhiakin säästyy. Se taisi kyllä liittyä vapamäärän rajoittamiseen, mutta vaikutus silti hyvä. Voi toki olla syy ihan siinäkin, että pakkasjakso vaan säikäytti porukat nostamaan veneensä.

Juhlakala!
Toisekseen, on muuten jännä juttu, että on sellaisia tiettyjä paikkoja, mistä kalat vaan vuodesta toiseen tykkää. Jos nyt keskimääräisesti kuhia tulee yleensä tähän aikaan verkkoa kohden 1-3, niin tällaisissa jackpot-paikoissa parista tuplasta tulee melkeinpä säännöllisesti vähän reilummin.

Jackpot!
Kolmas mietintö on tällainen pitemmän aikavälin hiljainen ajatusprosessi. Olen tässä jo hetken aikaa ollut sitä mieltä, että kuhien keskipaino on aavistuksen laskussa. Tänään viimeksi vetelin 0,9 - 1,1 kg kaloja 55mm verkosta läpi ja muistelin, että eipä tarvitse kauaa mennä ajassa taaksepäin, kun keskipaino oli varmaan melkein puolessatoista kilossa ja puukko heilui veneessä irrotushommissa kuin kirurgin skalpeli. Tosin mahdollista harhaa luo se, että olen talviverkoissa käyttänyt jonkunverran 60mm silmää ja se antaa jo aika vaurasta kuhaa - jos on antaakseen. No joka tapauksessa yleensä, kun moisiin aatoksiin vaipuu, nousee järvestä seuraavassa hetkessä joku armoton moukari.

Peruskuhan paino hienoisessa laskussa...?
Lopuksi vielä arvoituksellisia gps-jälkiä merikortilla...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti