torstai 25. elokuuta 2016

Merimetsohavaintoja

Jep,

en ole mikään ornitologi, mutta luultavasti olen törmännyt Ristinselällä tänä kesänä kahdesti huonomaineiseen merimetsoon. Ilmassa leijailee sandaalin käryä, sanoisin jopa skandaalin käryä. Esitän seuraavaksi armottomat todisteet. Harmi, että kuvat ovat kehnoja, koska ne on otettu puhelimen onnettomalla kameralla, jossa zoomaus lähinnä sotkee kuvan laatua. Lisäksi tähän blogiin liittäessä kuvista tulee jotenkin niin pieniä, että luulee olevansa lukulasien tarpeessa.

Ensimmäinen kohtaaminen oli elokuun alkupäivinä siikaverkkoreissulla. Katselin jo kauempaa, että ompa siinä luodon päässä harvinaisen ryhdikäs fitnessiä harrastava kuikka tai vaihtoehtoisesti haaksirikkoutunut anorektinen pingviini. Taisi olla merimetso.


Eilen rapumerroilla samankaltainen havainto samankaltaisesta linnusta. Mitä ilmeisimmin merimetso. Lentoon lähtiessä paljastuu linnun kohtuullisen suuri koko ja mustanpuhuva olemus. Jos nämä lisääntyvät, niin ne ilmeisesti paskovat luotojen ja saarien puut kuolleiksi ja mässyttävät kalanpoikaset ahneisiin nokkiinsa. Olen kuullut viime aikoina usein, että ei saa antaa pelon voittaa, ja siksipä kai nuo pitäisi hävittää alkuunsa.


Referenssikuva (Suomenluonto.fi):

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti