maanantai 25. heinäkuuta 2016

Siikaflunssaa ja rapua

Perhana,

hektinen rapuaika tulla jollotteli päälle rytinällä ja siinä sivussa iski ankaruusarvoltaan lähelle neljäsosaa nouseva eli semi-ankara siikaflunssa. Voi olla myös, että kun kainalossa on 24H stress protectia, niin 25. tunnin koittaessa, stressi iskee ja pöpöt yrittävät kellistää kalastajan.

Rapuaika toi ravut myös verkkoihin, kuin tilauksesta. Kuvassa Hans "Hanska" Rapu on kivunnut kalastusveneen kuskinpallille esittelemään massiivisia nyrkkejään. - Suunsoitto loppuu, kun nämä alkavat puhua, toteaa "Hanska" ja suuntaa ilkeän, väkivallan uhkaa tihkuvan, tuiman katseen kuvaajaan. Nyrkkien heiluttelua hillitsee kuvassa näkyvä näyttävä kääriytyminen monofilament-pakettiin.
Siikoja nousee kappalemääräisesti sen verran, että jos kalat painaisivat kilon, homma olisi järkevän rajamailla. Tällaisenaankaan en toki malta kesken kaiken kalastusta heittää, vaikka vuorokaudessa ei oikein tahdo tunnit riittää rapujen vuoksi. Hyrkkaa on nimittäin siikahyrkkakin ja se kasautuu lopulta rapuhyrkkien päälle. "Pienistä virroista..."

Pimeän hetki pyhitetty siioille.

Siikaa on mielestäni tarjolla sen verran, että kalastuksesta saisi itsessäänkin kannattavaa. Hyvänä lisänä tuota voi ainakin ehdottomasti pitää. Matikat muodostavat kiusallisen sivujuonteen, mutta arvioisin, että pohjoisen Päijänteen kääpiöityneelle madekannalle silloin tällöin kuoppaan lentävä laatikollinen mötikoita ei tee huonoa.

Tänä yönä oli siiat aika hyvin liikkeellä. Yksikin tynnyrillinen todella kehnoa verkkoa tuotti merkillepantavasti siikaa aina, kun jatassa oli vain jäljellä pienikin repale ehjää liinaa. Kalastus itsessään sai voimakkaita Turkkalaisia vivahteita, ölinän kaikuessa ja rään roiskuessa tyynellä Ristinselällä. Vaihtotynnyriä olen tässä selvitellyt ja vähän solmiskellut pahimpia repeämiä yhteen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti