maanantai 9. toukokuuta 2016

Perkaajille olisi töitä

Pikainen arvio pienen reilun sormen mittaisen ahvenen perkuusta pannuahveneksi: työlästä, hidasta ja lopputuotteen hinta on niin alhainen, että palkka sikäli kun moista lainkaan pystyy noista hommista nostamaan jää hikipaja-asteelle. Perattavaa saa kyllä järvestä helposti ja todella minimaalisilla kustannuksilla.

Mikä neuvoksi? Hinta pitäisi olla kovempi ja ahventen isompia mielummin 50-300 grammaisia. Saako hintaa neuvoteltua ylöspäin ja tuleeko isompi ahven kudulle pienten jälkijunassa, jää nähtäväksi, mutta asiaan... nimittäin jos kaiken nostetun ahvenen ehtisi perkaamaan, voisi hommaan valjastaa perkaajat erikseen.

Jos Jyvässeudulla olisi hyvät elintarvikehyväksytyt isot tilat laitteineen (edes suomustukseen), niin ottaisin mielelläni porukkaa perkuutyöhön. 8 tuntia ahvenenperkuuta päivässä parille kolmelle ukolle onnistuisi koko kevääksi 5-6 päivää viikossa.

Työvoimatoimistosta voisi saada työkokeilijoita ja muita harjoittelijoita suoraan tasavallan omasta piinkovasta työvoimareservistä! Sieltä saa veren maku suussa -asenteella varustettuja tekijöitä, joille kelpaa työ kuin työ. Ei niitä ole siellä pilalle paapottu... näin se on ajateltava, nykyään - positiivisesti!

Toinen mahdollinen työvoiman lähde olisi nämä kuulemma todella kovilla työhaluilla ja rautaisella osaamisella varustetut viimeisimmässä läpi-Euroopan kansanliikehdinnässä Suomeen päätyneet irakilaisnuorukaiset. Sieltä pari kirurgia saksimaan ahvenia, ovat kuulemma kyllästyneitä joutilaisuuteen... ei tarvitsisi välttämättä olla edes kirurgi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti