perjantai 20. toukokuuta 2016

Kotimaista kalaa kuoppaan ja pangasiusta mahaan

Noniin, nyt on jo Ville Haapasalokin ihmeissään: Suomessa ei osata laittaa syötävästä kalasta ruokaa – "Siinä on jotain väärin", Näinhän se on, että suomalaiset syöttöporsaat on opetettu liian hyvälle. Lisäksi kokonaan saman asian toinen ulottuvuus on se, että samalla kun särkikalaa kipataan kuoppaan ja kröhöm pienet ahvenet eivät ihmisille kelpaa, niin samanaikaisesti toiselta puolelta maapalloa lennätetään kalatiskeihin pangasius-filettä.

Sitten urbaani punaisen vihertävä ekoihminen lihan tehotuotantoa boikotoidessaan suosii kulutusvalintaansa tehdessään kalaa ja ostaa erittäin kestävillä menetelmillä ja ympäristöä ajatellen pyydetyn, luultavasti hyvinvoivassa ja ravitussa kehossa olevien pienten suloisten ruskeiden käsien kohtuullisella, jopa avokätisellä palkalla fileoiman ja sittemmin Suomeen lennätetyn kalapalan...

Usein kuulee urputuksia, että kotimaista kalaa ei käytetä, kun sitä ei ole tarjolla. Eihän sitä ole tarjolla, kun minkäänlaista infraa ei ole olemassa vähänkään suurilinjaisempiin toimiin, Jotenkin tuntuu käsittämättömltä, että pangasiusta kannattaa lennättää Suomeen, kun samalla itse perkaa muutamia kiloja pannuahventa päivässä nollapalkalla.

En tiedä perkaisiko kukaan 4 euroa kilo pieniä ahvenia? Ei varmaan, koska... ja mutta, kun... Sen verran voisin siitä kuitenkin maksaa. Thaimaasta kun tulee thaipoimijoita niin mikseipä voisi olla thaiperkaajia... samanlaiset systeemit kuin poimijoille, että majoitus johonkin kerrossänkyparakkiin, thaiperkaaja maksaa palkastaan ensimmäiset 1000 euroa vuokraa parakista jne. Hyvin menee.

"Ne perkaa meidän kalat...!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti