tiistai 24. toukokuuta 2016

Ahvenen testamentti

Oolrait,

nyt alkaa olla viimeiset ahvenen hetket käsillä ja on aika kirkkaimman viisauden eli jälkiviisauden.

Tietenkään ei olisi tarvinnut miettiä montaa sekuntia, että ahvenen perkaaminen ilman konevoimaa on kannattamatonta. Eikä muuten riitä suomustaminen perunakoneella, vaan konesuomustettu affen pitäsi saada koneellisesti myös perattua valmiiksi asti. Käsin peratusta pitäisi saada 30E/kg että hommassa olisi tolkunderia.

No sitä kun on uppiniskainen ja luupää, niin tulipahan kokeiltua. Sitä paitsi jos ei itse hakkaa päätä seinään, niin muille jää vaan aina ne hauskat hommat...

Halvalla nousee ahvenia kyllä, katiska kun on osakkaalle ilmainen ja polttoaineeseen ei mene juuri mitään. Yhden täyden tankillisen (25 litraa) olen kohta ajanut pienellä veneellä.

Mutta tämä homma jää itseltä varmasti tähän, koska ei ole tiloja ja koneita perkuuseen, eikä ketään taida perkaustyökään kiinnostaa... hauskaa on ahventa nostella, perata ei.

Pientä ahventa voisin myydä pyöreänä purkittamoille tai kalakukonpaistajille parin kolmen viikon ajan keväällä. 1,14 e kilo rannasta tai meidän pihasta noudettuna. Eihän silläkään nyt mitään vielä tienaisi, mutta voisi tehdä polttopuita ja katsoa jääkiekot kaikessa rauhassa ja maksaa laskut ahvenilla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti