maanantai 21. maaliskuuta 2016

Saiskos sulta ostaa kalaa?

Oolrait,

Troolari Huovarin blogissa käytiin vääntöä tai ainakin yksi Nimetön rutkutti, että silakkamiehet on tyhmiä kun myyvät kalansa 20 senttiä kilo pakastamoihin, kun suoramyynnillä saisivat kaloistaan 4 euroa kilo. Ajatus on tietenkin jo lähtökohtaisesti absurdi, mutta...

Olen itse miettinyt suoramyyntiä ja toisinaan törmää innokkaisiin kalanostajiin. En ole kovin halukas myymään kalaa suoraan kuluttajille ihan siitä syystä, että jos nyt tässä kylällä vaikka yksi mummo ostaisi yhden kuhan, joku toinen ukkeli kaksi kuhaa ja kolmas rouvashenkilö kolme filettä, niin minun pitäisi joka tapauksessa viedä 95% saaliista kaupunkiin. Eli käytännössä näistä suoramyynneistä olisi pelkkää vaivaa ja ajankulua, ei mitään hyötyä - päinvastoin.

Sama homma on tietenkin silakkatroolareilla, mutta suuremmassa mittakaavassa. Jos jätkät vetää 20 tonnia silakkaa ja menee niitä myymään jonnekin Aurajoen rantaan ja saavat tuhat kiloa myytyä, niin mitäs niille lopuille tehdään? Lisäksi jos kaloja lähtee myymään tosissaan, se on päivän projekti ja aina pois kalastuksesta tai kun höyry on päällä niin kovasti kortilla olevasta vapaa-ajasta.

Kalastaja kalastaa ja kauppias tekee kauppaa. Kalat kannattaa jos mahdollista myydä yhteen ja samaan paikkaan. Välttyy samalla paitsi rallilta, niin älyttömältä stressiltä ja säädöltä, minne ne juuri nostetut kalat nyt mahdollisesti saisi kaupaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti