tiistai 1. joulukuuta 2015

Kolmikantablogi

Hurraa, suoritin onnistuneesti hieman verkkojen lisäystä, nimittäin 1,2 km kuhaverkkoa solahti pyyntiin. Aika pitkissä pätkissä meni ja pientä sählinkiä tietenkin aina: hämärissä laskettuun viimeiseen jataan taisi tulla pari-kolme yliheittoa ja yhden pätkän ulappapään lippu sukelsi - syy jäi tuntemattomaksi. No nyt on sitten toivottavasti aina tuonne vuodenvaihteeseen saakka sitten kuhapommitukset järvessä.Seuraavaksi käsitellään puheradiosta korviin valunut hunaja, kun olin em. tehtävissä. Nimittäin tuli ohjelma suomalaisista Ranskan myyttisessä ja kunniakkaassa Muukalaislegioonassa. Ensin haastateltiin Kari Kallosta, joka on kirjoittanut aiheesta erinomaisen ja erittäin suositeltavan kirjan. Sitten ääneen pääsi kaksi tuoreempaa suomalaista legioonaveteraania: Esa Veikanveli Gustafsson sekä joku toinen. Molemmat olivat palvelleet pitkään ja myös Afrikan sotatantereet olivat tulleet legioonalaisina tutuiksi. Tälle ohjelmalle annan viisi tähteä, I'll give it five shtarsh, niinkuin se yksi kokkiohjelmien sössöttävä homo sanoo.

Puheradiossa iltapäivä jatkuikin sitten paremminkin sellaisissa merkeissä, joista Yleisradio tunnetaan, eli koolla oli sekalainen lauma vihervasemmistolaisia, jotka päivittelivät jonkun sanomisia ja tuntemisia, sekä sitten kertoivat miten asiat todellisuudessa ovat ja kuinka tämä henkilö oikeasti tuntee.

No niin tämän pienen sivujuonteen jälkeen palataan kolmanteen asiaan eli siihen, että kuinka tämä toinen ex-legioonalainen ei voinut ymmärtää ammattisotilaan näkökulmasta ja piti tyystin järjettömänä sekä järkyttävänä sitä, että kymmenet tuhannet nuoret asekuntoiset miehet jättävät heikommat eli naiset, lapset ja vanhukset jälkeensä sotatoimialueelle lähtiessään rynnimään pakoon pitkin Eurooppaa. Tätähän tulin itsekin jo tässä blogissa aiemmin ihmetelleeksi.

O tempora o mores.

Loppu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti